Studentkortet


Studentkortet ger dig som student 10% rabatt på samtliga prenumerationer på tidningstorget.se
Rabatten dras av vid eventuellt köp av prenumeration.

STÄNG
studentkortet
Tidningsprenumerationer och tidskrifter från Tidningstorget.se

Prenumerera på
Världspolitikens Dagsfrågor

Kambodja och Sri Lanka:
Hoten mot demokratin

Kambodja i Sydöstasien och Sri Lanka i Sydasien är båda länder som härjats av svåra konflikter. Det långa inbördeskriget i Sri Lanka som tog slut för nästan tio år sedan sätter ännu djupa spår och att göra upp med det förflutna är en av landets största utmaningar. Under senare tid har antimuslimska stämningar och trakasserier väckt en oro för att nya blodiga konflikter ska hota freden och demokratin.
I Kambodja är läget för demokratin än mörkare. Landet är i praktiken en enpartistat, sedan Högsta domstolen upp¬löste det främsta oppositionspartiet CNRP i slutet av 2017. Och valet i juli 2018 blev en jordskredsseger för regeringspartiet CPP, som styrt landet i över två decennier.

Astrid Norén-Nilsson är biträdande lektor vid Centrum för Öst-och Sydöstasienstudier vid Lunds univer-sitet. Hennes forskning handlar om demokratiutvecklingen i Kambodja.

Camilla Orjuela är freds-och utvecklingsforskare vid Institutionen för globala studier vid Göteborgs universitet. Hon har följt utvecklingen i Sri Lanka sedan 1990-talet.

Martina Johannesson är redaktör för detta nummer
martina.johannesson@ui.se • 08-511 768 76

Vill du beställa fler exemplar hör av dig till info@ui.se
eller på telefon 08-511 768 05

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig en aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans. Skriften kommer med tolv nummer per år, varav två dubbelnummer. Se vidare Utrikespolitiska Institutets hemsida www.ui.se och för uppdaterad landinformation se www.landguiden.se.

Antal sidor:

Nummer/år:

Nästa nummer:

Upplaga:

48

12 st

-

-

Kommentera

Betyg & kommentarer

Det finns inga kommentarer om denna tidning.

Världspolitikens Dagsfrågor
Kontakt till tidningen:
08-511 768 05
Tipsa & dela
Du kanske även är intresserad av...

Branschtidningar

Branschtidningar

Familj

Familj

Hälsa & Skönhet

Hälsa & Skönhet

Vetenskap & Historia

Vetenskap & Historia