Studentkortet


Studentkortet ger dig som student 10% rabatt på samtliga prenumerationer på tidningstorget.se
Rabatten dras av vid eventuellt köp av prenumeration.

STÄNG
studentkortet
Tidningsprenumerationer och tidskrifter från Tidningstorget.se

Prenumerera på
Världspolitikens Dagsfrågor

SYDSUDAN
Är fred möjligt?

När Sydsudan blev självständigt 2011 fanns förhoppningar om att sydsudaneserna efter många år av väpnade strider skulle få uppleva fred och ett ökat välstånd. Men det fanns starka spänningar i den nya staten och 2013 bröt inbördeskrig ut. Kriget har fortsatt och en redan plågad befolkning har på nytt utsatts för svåra övergrepp och umbäranden. I det här numret av Världspolitikens Dagsfrågor beskriver Cecilia Bäcklander och Bo Göransson rötterna till dagens konflikter och visar hur svårt det är för omvärlden att agera utan att bli en bricka i spelet. Över en miljon sydsudaneser har på kort tid flytt över gränsen till Uganda, som utmärker sig genom en generös linje mot flyktingarna, trots att det inte är länge sedan invånarna själva drabbades av interna stridigheter.

Cecilia Bäcklander är skribent och TV-producent, f d programchef på UR, numera frilansjournalist med fokus på östra Afrika. Hon har bott sex år i Etiopien och Kenya.
Bo Göransson har arbetat med Afrika som Sida-chef, svensk ambassadör i Kenya och rådgivare på Afrikanska utvecklingsbanken. Han har bott tio år i östra Afrika.

Lena Karlsson är redaktör för detta nummer
lena.karlsson@ui.se • 08-511 768 73

Vill du beställa fler exemplar hör av dig till info@ui.se
eller på telefon 08-511 768 05

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig en aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans. Skriften kommer med tolv nummer per år, varav två dubbelnummer. Se vidare Utrikespolitiska Institutets hemsida www.ui.se och för uppdaterad landinformation se www.landguiden.se.

Antal sidor:

Nummer/år:

Nästa nummer:

Upplaga:

48

12 st

-

-

Kommentera

Betyg & kommentarer

Det finns inga kommentarer om denna tidning.

Världspolitikens Dagsfrågor
Kontakt till tidningen:
08-511 768 05
Tipsa & dela
Du kanske även är intresserad av...

Branschtidningar

Branschtidningar

Familj

Familj

Hem & Inredning

Hem & Inredning

Samhälle & Politik

Samhälle & Politik