Studentkortet


Studentkortet ger dig som student 10% rabatt på samtliga prenumerationer på tidningstorget.se
Rabatten dras av vid eventuellt köp av prenumeration.

STÄNG
studentkortet
Tidningsprenumerationer och tidskrifter från Tidningstorget.se

Prenumerera på
Världspolitikens Dagsfrågor

Spanien – demokrati i kris

Den 27 oktober 2017 antog regionparlamentet i Katalonien en ensidig självständighetsförklaring. Den spanska regeringen svarade med att häva det katalanska självstyret och utlysa regionval. Men valet, som hölls i december, löste inga problem och läget tycks vara lika låst som tidigare. Viktigt i sammanhanget är att självständighetsivrarna inte talar för hela Katalonien, drygt hälften av invånarna vill inte ha en oberoende stat.
Den stora frågan är hur Madrid har kunnat låta krisen gå så långt. Mycket handlar om att premiärminister Mariano Rajoy och hans konservativa parti PP inte har någon trygg maktposition. I den ekonomiska krisens spår har det spanska partiväsendet fragmentiserats, och PP och det socialdemokratiska PSOE utmanas av nya partier som det liberala Ciudadanos och det vänsterinriktade Podemos.

Niklas Bremberg är forskare vid Utrikespolitiska institutet och har under många år följt spansk politik. Hans forskning handlar bland annat om regional separatism i Europa.

Martina Johannesson är redaktör för detta nummer
lena.karlsson@ui.se • 08-511 768 76

Vill du beställa fler exemplar hör av dig till info@ui.se
eller på telefon 08-511 768 05

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig en aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans. Skriften kommer med tolv nummer per år, varav två dubbelnummer. Se vidare Utrikespolitiska Institutets hemsida www.ui.se och för uppdaterad landinformation se www.landguiden.se.

Antal sidor:

Nummer/år:

Nästa nummer:

Upplaga:

48

12 st

-

-

Kommentera

Betyg & kommentarer

Det finns inga kommentarer om denna tidning.

Världspolitikens Dagsfrågor
Kontakt till tidningen:
08-511 768 05
Tipsa & dela
Du kanske även är intresserad av...

Branschtidningar

Branschtidningar

Familj

Familj

Hem & Inredning

Hem & Inredning

Samhälle & Politik

Samhälle & Politik