Studentkortet


Studentkortet ger dig som student 10% rabatt på samtliga prenumerationer på tidningstorget.se
Rabatten dras av vid eventuellt köp av prenumeration.

STÄNG
studentkortet
Tidningsprenumerationer och tidskrifter från Tidningstorget.se

Prenumerera på
Världspolitikens Dagsfrågor

Indien: Stormakt på tillväxt

Med Narendra Modi som premiärminister har Indien under de senaste åren höjt sin profil på den globala politiska arenan. Landet har intagit en mer drivande roll i internationella sammanhang, som vid klimatförhandlingarna 2015, och försvarsmakten håller på att bli bättre rustad för insatser utomlands. Samtidigt stärker Indien sitt inflytande i den egna regionen genom att knyta små önationer närmare sig med löften om lån och investeringar, säkerhetssamarbete och annan samverkan. Målet är att tillvarata indiska intressen och se till att landets framväxt inte hämmas av ett allt starkare Kina.
Men trots sina ansträngningar har landet ännu inte lyckats bli den världsmakt som Modi och många indier drömmer om. Förklaringarna till varför det är så kan bland annat hämtas i den indiska historien.

Henrik Chetan Aspengren är forskare vid Utrikespolitiska institutet med fokus på Sydasien. Han har under flera år följt och analyserat landets inrikes- och utrikespolitik samt förändringar i det indiska samhället.

Martina Johannesson är redaktör för detta nummer
martina.johannesson@ui.se • 08-511 768 76

Vill du beställa fler exemplar hör av dig till info@ui.se
eller på telefon 08-511 768 05

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig en aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans. Skriften kommer med tolv nummer per år, varav två dubbelnummer. Se vidare Utrikespolitiska Institutets hemsida www.ui.se och för uppdaterad landinformation se www.landguiden.se.

Antal sidor:

Nummer/år:

Nästa nummer:

Upplaga:

48

12 st

-

-

Kommentera

Betyg & kommentarer

Det finns inga kommentarer om denna tidning.

Världspolitikens Dagsfrågor
Kontakt till tidningen:
08-511 768 05
Tipsa & dela
Du kanske även är intresserad av...

Branschtidningar

Branschtidningar

Familj

Familj

Hem & Inredning

Hem & Inredning

Samhälle & Politik

Samhälle & Politik